Cite ceva despre Modeling.

Experienta mea in modeling a inceput mult timp in urma, in tot acest timp au fost momente placute si momente mai putin placute, despre care o sa va povestesc aici. 

De cind eram copil ma deosebeam prin faptul ca eram mai inalta si mai slaba de citi ceilalti, iar in perioada scolara mare, inaltimea mea a fost subiect de gluma, pe linga asta am avut(si acum este) o lupta continua cu scolioza(foarte des intilnita la persoanele inalte), deci iti poti imagina cit de complexata eram? Din cind in cind auzeam intrebarea: nu ai dori sa fii model? Iar eu ziceam ferm:Nu! Pentru ca nici nu imi puteam imagina cum ar putea fi asta, si gindul ca spatele meu nu e foarte drept nu ma lasa in pace(mai apoi am aflat ca multe modele la fel au scolioza). Abia dupa ce am mers la facultate si cercul de persoane cu care interactionam s-a schimbat , am inteles ca totul nu e atit de grav precum credeam atunci si am decis sa merg la un curs de modeling. Cred ca a fost una din cele mai importante decizii pe care am luat-o vre-o data! 

A urmat o perioada foarte frumoasa, am scapat de complexe si am prins incredere de sine, am indragit pantofii pe toc atit de mult incit nu ma puteam desparti de ei, am inceput a participa la prezentari de moda, iar dupa ce am finisat cursul de modeling am fost invitata sa colaborez cu una din cele mai bune agentii de modele la moment, am participat la concursul Miss Moldova 2011, in cadrul lui am luat 3 titluri- Miss Zimbet, Miss Allady si Miss Bikini, am reprezentat Republica Moldova la concursul international Miss Model of the World 2011, am luat titlu de Miss Celebration 2014 si as pute sa cotinui ,dar nu vreau sa te obosesc. 

De atunci a trecut foarte mult timp, mai exact- 10 ani , au urmat mari schimbari, dar totusi la fel de mult il iubesc. Mereu am considerat modelingul un hobby, nu poate fi numit un job de baza (in Moldova) din careva considerente: 
-Nu este platit. Deci bani din modeling nu poti face, sumele pe care le primesti la prezentari sunt minuscule, uneori o faci pe barter sau chiar gratis. In mediu o prezentare este achitata cu ~500 lei, uneori mai putin , uneori mai mult, dar deseori esti ocupata toata ziua, ba chiar cu citeva zile mai devreme trebuie sa mergi la masura,repetitii, si sunt cazuri cind totul este organizat dupa oras. Deci... poti face concluzii...
- Nu este stabil. In decursul unui an se organizeaza doar citeva fashion show’uri de un inalt nivel, de ex: Moldova Fashion Days, Privé events, etc. , in rest suntem saraci in evenimente care includ o prezentare de moda, ca exemplu ar fi o lansare de revista sau deschiderea unui showroom. 



Ce trebuie sa faci daca iti doresti sa ajungi un model international? 

Modelingul international difera de cel din Moldova,poti face bani buni din asta, iti poti crea un viitor, in diferite tari sunt apreciate anumite tipaje, de ex. in tarile asiatice - babyface, in tarile europene - strange look, noi suntem putin “ramasi in urma” pentru ca deobicei gindim ca un model trebuie sa fie in primul rind frumoasa. Este un gind gresit, frumusetea se apreciaza la concursurile de frumuste gen: Miss World, Miss Universe, etc. 
Un model trebuie sa fie versatil; un model trebuie sa fie mai deosebit, atipic, intr-o oarecare masura caraghios (ex:ochii deosebiti de mari sau de o forma neobisnuita,nasul cirn, parul roscat, pistruii,etc...un exemplu este Katea Gramma care a ajuns sa prezinte pentru Gucci); un model trebuie sa poata intra in rol, in multe roluri, si cit mai diferite; trebuie sa fie cit mai naturala, se exclud buzele injectate cu acid hialuronic, sprincene tatuate si chiar pensate, alungirea genelor, unghiilor, etc.; trebuie sa fie foarte “memorabila”; trebuie sa aiba o inaltime potrivita(de la 174cm) si parametri corespunzatori(cu cit mai putini cm cu atit mai bine) ar trebui sa inceapa de la o virsta foarte frageda, de la 14-15 ani, dar automat intelegi ca daca incepi sa te dezvolti in acest domeniu nu mai reusesti sa finisezi cu note maxime liceul; ar trebui sa acumulezi cit mai multa practica, cauta fotografi, proiecte, pentru inceput deobicei lucrezi pe gratis doar pentru ati imbogati experienta si portofoliu. Daca o sa faci un curs de modeling va fi doar un plus pentru tine. Privestete in oglinda si incearca sa descoperi carei tipaj apartii(baby-face, strong face, commercial face, strange look) pentru ca sa intelegi in care tara ar fi mai bine sa pleci pentru a cistiga din modeling. Cauta agentii internationale care ar fi interesate de tipajul tau, si nu ar trebui deloc sa te indispui atunci cind vei primi un raspuns negativ dar din contra -“bate in toate usile posibile”. 

De fapt modelingul nu este asa cum pare a fi, nu e atit de usor, nu e atit de frumos, sclipesti doar citeva secunde pe podium, dar dupa culise e un haos enorm; uneori hainele pe care le porti sunt prinse cu ace de siguranta, si deseori esti intepata de ele; incaltamintea pe care trebuie sa o porti poate fi cu o marime mai mica; poate fi foarte frig sau foarte cald; deseori nu este spatiu destul si nu ai unde sa te asezi sau sa iti lasi lucrurile personale; deseori parul are de suferit in urma coafurei, pentru ca a fost tapat pentru a fi mai voluminos si prelucrat termic de citeva ori pe acelasi loc la cele mai inalte temperaturi, dar atunci cind faci primul pas pe podium, totul trebuie sa ramina in urma, atunci cel mai important este sa pui in valoare acea haina pe care o porti si nu conteaza e comoda sau nu, e frumoasa sau mai putin pe placul tau! 


Daca iti doresti lux, lucruri si haine scumpe, party la nesfirsit, calatorii in cele mai mari orase si cazare in cele mai luxoase hotele nu trebuie sa faci modeling ci escort! Cam aspru, dar asta e...

 As putea discuta inca mult pe acesta tema, dar am incercat sa fiu cit mai succinta, sper ca am fost de folos si am devenit “putin mai deschisa” cu voi. Pe curind!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bine ai venit pe Cristi's beauty blog!

Iti cunosti tenul?